12 taken die een virtual assistant kan overnemen rond Kerst

Blog door Iris

september 09, 2023

Ja ja, we weten dat het nog wel even duurt voor de feestdagen aanbreken, maar de tijd vliegt. Voor je het weet, klinken de ‘Jingle Bells’ alweer door de luidsprekers en zit je middenin de feestelijke drukte. En dan kom je er plots achter dat er stiekem helemaal geen tijd meer is voor die belangrijke dingen die moeten gebeuren om je bedrijf in december (extra) lekker door te laten draaien! De feestdagen, hoewel een bron van vreugde en festiviteiten, kunnen ook onverwachte stress met zich meebrengen. Gelukkig kun je met de hulp van een virtual assistant (VA) de balans vinden. Je kunt je volop concentreren op het genieten van de festiviteiten, terwijl je VA ervoor zorgt dat alles op de achtergrond soepel blijft draaien. Dus waarom niet nu al proactief zijn en zorgen dat alles goed is georganiseerd voor de komende feestdagen?

Speciaal voor die superdrukke ondernemer hebben we 12 taken verzameld die jij zo bij één van onze aangesloten VA’s over de schutting kan gooien. Scheelt weer kerststress!

 1. Kerstkaarten en Sinterklaaskaarten: Je VA kan niet alleen je mailinglijst updaten, maar ook de perfecte kaarten selecteren die passen bij de tone of voice van jouw bedrijf. Ze kunnen zelfs gepersonaliseerde berichten schrijven, rekening houdend met de relatie en voorgeschiedenis die je hebt met elke ontvanger.
 2. Feestelijke Nieuwsbrieven: Een speciale nieuwsbrief kan de band met je klanten versterken. Je VA kan seizoensgebonden thema’s integreren, verhalen delen over wat het jaar voor jouw bedrijf heeft betekend en zelfs exclusieve feestelijke aanbiedingen presenteren.
 3. Kerstgeschenken en Sinterklaascadeaus: Op basis van je budget en voorkeuren kan je VA potentiële geschenken onderzoeken, rekening houdend met de nieuwste trends en beoordelingen, waarna ze de bestellingen plaatsen en zorgen voor een tijdige verzending.
 4. Evenementplanning: Of het nu een intieme teambijeenkomst of een groot klantenevenement is, je VA kan locaties onderzoeken, vergelijken en boeken, evenals catering regelen, muziek en entertainment, en zelfs de RSVP’s beheren.
 5. Sociale Media Campagnes: Naast het creëren van aantrekkelijke feestelijke graphics, kan je VA interactieve content plannen zoals polls, quizzes en giveaways die je volgers betrokken houden tijdens de feestperiode.
 6. End-of-Year Rapporten: Terwijl het jaar ten einde loopt, kan je VA helpen bij het samenstellen en organiseren van rapporten, zodat je klaar bent om het nieuwe jaar met een duidelijk overzicht van je prestaties te beginnen.
 7. Afsprakenplanning: Je VA kan niet alleen je agenda beheren, maar ook proactief mogelijke conflicten in je schema identificeren en voorstellen doen voor alternatieve tijden of oplossingen.
 8. Vakantie-out-of-office Reacties: Een gepersonaliseerd out-of-office bericht kan de band met je klanten behouden, zelfs als je er niet bent. Je VA kan een bericht opstellen dat niet alleen informeert, maar ook betrokkenheid toont.
 9. Onderzoek naar Leveranciers: Van feestdecoraties tot speciale zakelijke diensten, je VA kan offertes aanvragen, opties vergelijken en ervoor zorgen dat je de beste waarde krijgt voor je geld.
 10. Reisplanning: Als je plant om weg te gaan, kan je VA je reisroute optimaliseren, kijken naar de beste vervoersopties, accommodaties vinden die passen bij je voorkeur en zelfs lokale bezienswaardigheden of evenementen aanbevelen.
 11. Aanpassen van Website en Webshop: Een seizoensgebonden herontwerp of speciale promotie kan de betrokkenheid verhogen. Je VA kan niet alleen visuele updates doorvoeren, maar ook zorgen voor technische optimalisaties om de gebruikerservaring te verbeteren.
 12. Klantenservice: Met een groter aantal shoppers tijdens de feestdagen kan je VA proactief FAQ’s updaten, klantvragen beantwoorden en zelfs feedback verzamelen om je diensten in de toekomst te verbeteren.

Je kan vast zelf ook nog wel 1 of 2 (of 12) zaken bedenken die errug fijn zouden zijn als ze door een virtual assistant opgepakt zouden worden.
Met een gezellige en vakkundige VA aan je zijde kunnen de feestdagen een stuk soepeler verlopen. Ik durf trouwens te wedden dat als je de juiste VA gevonden hebt 2024 ook helemaal jouw jaar wordt!

0
  0
  Jouw mandje
  Jouw mandje is leegReturn to Shop